Blog

Voorbereid op wintersportvakantie – Winterkleding tips!

Ga je voor het eerst op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om de juiste kleding aan te schaffen. Met de juiste kleding bescherm je jezelf niet alleen tegen de kou op de piste, maar voorkom je bovendien dat je veel gaat zweten tijdens het skiën of snowboarden. Welke kleding je het beste kunt aanschaffen voor jouw wintersportvakantie, lees je in dit artikel. 

Speciale outdoor kleding

Er zijn speciale outdoor kledingstukken die je kunt dragen tijdens het skiën en snowboarden. Outdoor kleding isoleert niet alleen goed, maar zorgt er ook voor dat zweet goed afgevoerd wordt. Dit betekent dat de kledingstukken comfortabel blijven, ook als je hard en/of lang aan het skiën of snowboarden bent.

Outdoor kleding kan worden verdeeld in 3 lagen: thermo onderkleding (onderlaag – tevens vochtregulerend), de tussenlaag (isolerend) en de buitenlaag (bescherming tegen weer en wind) bijvoorbeeld met een hardshell of softshell jas, ook wel genoemd het drie lagen systeem. Voor het beste resultaat dienen de verschillende lagen op elkaar te zijn afgestemd. Koop de juiste outdoor skikleding en je kunt er urenlang flink tegenaan op de piste.

 

Thermo ondergoed

Voor moderne mannen en vrouwen die ook graag in de koudere jaargetijden buiten zijn, is deugdelijk thermo ondergoed een uitstekende manier om je lichaam lekker warm te houden. Ook als je zeer actief bent op de piste, kan het koud worden. Om lekker warm te blijven, draag je naast speciale skikleding ook thermo ondergoed.

thermo ondergoedLiefhebbers van natuurlijke materialen dragen graag thermo ondergoed van merino wol omdat dit zo lekker zacht en comfortabel op de huid aanvoelt. Merino wol ademt en ventileert uitstekend, voelt heerlijk zacht aan op de huid en kan dagen achter elkaar gedragen worden zonder dat het gaat ruiken. Merino wol ondergoed kun je dragen in de winter om warm te blijven en in de zomer draag je merino wol onderkleding om koel te blijven.

Er is thermo ondergoed voor dames, maar ook voor heren. Ook kun je unisex thermo ondergoed aanschaffen. Bepaal voor jezelf wat voor onderkleding jij het fijnst wil zitten en koop dit thermo-ondergoed voor jouw eerste wintersportvakantie.

Tip: koop een complete thermo ondergoed set. Deze set bestaat uit een shirt en een broek, die je onder je skibroek draagt. Met een thermo ondergoed set blijf je lekker warm, zelfs bij zeer lage temperaturen. Tot slot is het een echte prijsknaller! 

Top 3 tips voor wintersporters

1: Houd het hoofd warm
Bescherm je hoofd met een goede muts of hoofdband. Via je hoofd verlies je namelijk veel energie (ongeveer 40%). Is het nat buiten? Zorg dan voor een waterdicht exemplaar of zet een capuchon op.

2: Handschoenen
Wandelen zónder handschoenen is fijner dan mét. Trek daarom niet direct je handschoenen aan. In het begin kan het wel wat koud zijn, maar je handen komen vrij snel op temperatuur. Mocht het echt niet lukken zonder handschoenen, kies dan voor handschoenen die niet knellen. Dat remt namelijk de doorbloeding en dat zorgt juist weer voor koude handen. Wil je onderweg ook nog je smartphone bedienen met warme handen, dan bieden touchscreen handschoenen uitkomst.

3: Het geheim van warme voeten
Doe je voeten een plezier met een paar (winter)weerbestendige sportsokken. Kies voor sportsokken die de warmte goed reguleren en die snel drogen, want door transpiratievocht en vocht van buitenaf kunnen je voeten snel afkoelen.

Blog is ook tevens gepubliceerd op www.reisomdewereld.nl: blog