Sportbril

Sportbril

Sportbrillen voor veilig en comfortabel sporten.

Voor bijna elke sport of activiteit is wel een bril die speciaal is gemaakt om comfortabel en met name veilig te kunnen sporten. Met een frame / montuur dat flexibel en sterk is en goed blijft zitten tijdens beweging. Als sporter ben je actief in variërende terreinen en onder wisselende omstandigheden, de bril die je daarbij draagt moet daar perfect op afgestemd zijn.

Sportbrillen zijn meer dan alleen een zonnebril om mee te sporten. Een goede sportbril beschermt je ogen en geeft optimaal zicht onder alle omstandigheden, zodat je meer focus hebt.

Omdat iedere sporter anders is en daarnaast de beoefende sport speciale eisen stelt aan de bril en vooral aan de lenzen, zijn er verschillende types sportglazen. Bij golf is bijvoorbeeld contrast erg belangrijk, een zeiler wil verblinding door reflectie vermijden en een wielrenner wil goed zicht en bescherming tegen insecten.

Bij veel moderne sportbrillen is het mogelijk de lens te verwisselen, de bril is hierdoor perfect af te stemmen op de individuele behoefte en omstandigheden. Ook voor brildragende sporters zijn genoeg mogelijkheden, zo zijn er lenzen op sterkte of kan een inzetclip achter de sportlens worden gezet.

 

Sportbrillen hebben een aantal eigenschappen die het vermelden waard zijn:

  • Veiligheid. Je ogen worden beschermd tegen de weersomstandigheden en bijvoorbeeld insecten.
  • Verwisselbare glazen. Bij veel sportbrillen zijn de lenzen verwisselbaar, hierdoor kun je sportbril aanpassen aan de activiteit en of omstandigheden.
  • Comfortabel. Doordat sportbrillen beschikken over zeer comfortabele, lichtgewicht en goedzittende frames blijven ze goed zitten en zitten ze erg prettig.
  • Lenzen op sterkte. Mogelijkheid voor brildragers voor lenzen op sterkte of inzetclip (geschikt voor glazen van -15 tot +15 dioptrie).

Bij Antrekk kun je altijd terecht voor persoonlijk advies, bij vragen verwijzen we je door naar de contactpagina. Onze deskundige experts helpen je graag!