Babydeken

Babydeken

Wiegdekens en babydekens van merinowol met fraaie designs en schitterende kleuren.

 

Een pasgeboren baby heeft vaak nog moeite om zich warm te houden. Een wollen wiegdeken isoleert van nature en houdt je baby warm.

Door het gebruik van wol behoudt het lichaam beter de eigen temperatuur. Hierdoor beschermt wol tegen warmte en kou, bij een koude omgeving koelt het lichaam minder af en bij wamte verhit het lichaam minder. Ook in de zomer kan een wollen deken daardoor van pas komen.

De dekens en kussen bij Antrekk worden geproduceerd door Kama Fashion & Function, Kama gebruikt met name Merinowol in haar producten. Prachtige designs, met zorg en liefde gemaakt van milieuvriendelijk en veilig garen, dat gun je iedere baby en is een blikvanger in iedere babykamer.

Wol bestaat uit zachte fijne haartjes. Door de structuur houdt de wol lucht vast, lucht geleid slecht warmte, waardoor wol goed isoleert. Wol van het Merinoschaap wordt veel gebruikt in kleding, sportartikelen en ook in dekens, omdat merinoschapen veel meer haartjes hebben in vergelijking met “gewone” schapen is deze wol veel dunner en langer waardoor merinowol zeer zacht aanvoelt en niet kriebelt.

Merinowol heeft een aantal natuurlijke eigenschappen die het vermelden waard zijn:

  • Zelfreinigend. De wol is zelfreinigend omdat de vezels lanoline bevatten. Lanoline is een natuurlijke stof en heeft van nature antibacteriële eigenschappen.
  • Vochtregulerend. Merinowol heeft een uitstekende vochtregulerende, vochtafvoerende en absorberende werking en houdt het lichaam daardoor droog.
  • Houdt je warm. Merinowol behoudt zijn isolerende werking ook als het nat is dit in tegenstelling tot veel andere stoffen die hun isolerende werking verliezen wanneer ze nat worden.
  • Temperatuurregulerend. Merinoschapen zijn bestand tegen zeer uiteenlopende temperaturen (-20 tot 35 °C), de wol reguleert zowel in warme als koude omstandigheden de temperatuur.

Bij Antrekk kun je altijd terecht voor persoonlijk advies, bij vragen verwijzen we je door naar de contactpagina. Onze deskundige experts helpen je graag!

Een andere mogelijkheid is het zelf haken of breien van een babydeken of wiegdeken, klik hier voor meer informatie.