Informatie

Direct Alpine

Direct Alpine is opgericht door twee Tsjechische vrienden – Radek Novácek en Jirka Sika, met een gezamenlijke passie: klimmen. In 1997 zijn ze samen een handelsonderneming begonnen en gestart met het testen en verkopen van outdoorkleding.

In eerste instantie richten ze zich op hoogwaardige kleding van Europese fabrikanten en bouwden ze een netwerk op van klanten in Tsjechië. Omdat ze kleding zochten die voldeed aan hun hoge eisen, zelfs bij intensief gebruik in de bergen en bij winterse omstandigheden werden in 1998 de eerste modellen outdoorkleding onder de merknaam Direct ontwikkeld.

In 1999 werd het prototype van de hardshell jas en broek Devil Alpine ontwikkeld, een model wat na al die jaren nog steeds in de collectie is opgenomen. Tevens werd de Patrol broek in productie genomen, met een enorm succes. Ook de Patrol is vandaag de dag nog steeds opgenomen in de collectie.

In 2000 wordt een succesvolle samenwerking met de toonaangevend outdoor winkelketen "Hudy" in Tsjechië aangegaan. Direct Alpine ontwikkeld zich hierdoor snel en ook vanuit het buitenland ontstaat belangstelling, mede door de deelname aan grote internationale beurzen.

Door groeiende verkopen werd in 2005 een nieuw pand in Liberec in gebruik genomen, van waaruit de verdere groei van met name de export naar het buitenland gecoördineerd kon worden.
De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zorgt voor groeiende belangstelling vanuit de traditionele “outdoor” landen binnen Europa.

Samenwerking met diverse partners, zoals La Sportiva en Skitrab en daarnaast diverse professionele organisaties zoals bergdiensten en berggidsen en uiteraard vooraanstaande sporters en topbergbeklimmers heeft geleid tot de ontwikkeling van vele nieuwe succesvolle modellen zoals Cascade en de Mountaintop serie.

Direct Alpine produceert kwalitief hoogwaardige en betrouwbare outdoorkleding voor de veeleisende gebruiker. De kleding is ontwikkeld voor outdoor activiteiten, maar veel gebruikers dragen de kleding ook bij vele andere gelegenheden en zelfs voor dagelijks gebruik.

De kleding van Direct Alpine wordt voor zover mogelijk geproduceerd in Europa -Tsjechië, dit zorgt voor korte lijnen, flexibiliteit en een uitstekende kwaliteit. Doordat gebruik wordt gemaakt van met moderne textiel technologiën geproduceerde materialen wordt een klein deel van de werkzaamheden door de fabrikanten van deze materialen uitgevoerd, deze fabrikanten zijn gespecialiseerd in de beste verwerking van de materialen wat zorgt voor de best mogelijke kwaliteit van de kleding.

De actiefoto's van Direct Alpine die worden getoond op onze website zijn gemaakt door: Günther Göberl - Verticalscope. AUSTRIA en Maximilian Lottmann. AUSTRIA

http://www.directalpine.com