Blog

De top 5 wintersport-apps

Je hebt je ski’s al van zolder gehaald. Je nieuwe handschoenen zijn net binnengekomen en je koffer is gepakt. Kortom, je bent helemaal klaar om binnenkort de piste af te dalen. Heb je ook al de benodigde wintersport-apps al gedownload? Er is een scala aan apps beschikbaar die jou op de hoogte houden van de weersomstandigheden, sneeuwhoogten en lawinegevaren. Daarnaast zijn er applicaties die jou helpen bij je voorbereiding voor je wintersport en die de gegevens van jouw afdalingen opslaan. Met zulke apps kom jij dus altijd goed beslagen ten ijs op de skipiste! We zetten hier onze top 5 voor je op een rijtje.

1. Wintersport App
Deze app is zo goed als onmisbaar voor de wintersporter. Vraag jij je af wat voor weer het is in je favoriete skigebied en hoe het zit met de sneeuwconditie? Deze gratis app biedt jouw de informatie die jij nodig hebt aangaande de pistes en de weersomstandigheden.

2. Sneeuwhoogte.nl
Deze gratis app informeert jou over de actuele sneeuwhoogtes in een skigebied. Daarnaast voorziet sneeuwhoogte.nl je van weersvoorspellingen en de app laat je weten wanneer er verse sneeuw gevallen is. Ook kun je bekijken welke pistes geopend zijn.

3. SkiFit
Na je eerste dag op de piste wil je natuurlijk geen spierpijn voelen. SkiFit is een gratis app die je helpt bij het trainen van de juiste spiergroepen. Daarnaast helpt de app je om een juiste houding aan te nemen. Op deze manier ben jij binnen 8 weken helemaal klaar voor jouw wintersportvakantie.

3. App Afdaling
App Afdaling is voor 1,09 euro beschikbaar in de App Store en dient als een gps-tracker die de gegevens van jouw afdalingen opslaat in grafieken en bijbehorende lijstjes. Op deze manier kun je niet alleen hoogtes, maar ook afstanden en snelheden met elkaar vergelijken. Houd je eigen ontwikkelingen bij en sla je routes op.

4. Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools
Deze app biedt je extra veiligheid wanneer je van een zorgeloze wintersportvakantie wilt genieten. Download met deze app lawineberichten en ontvang waarschuwingen, zodat je onveilige hellingen kan vermijden. In de App Store is Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools verkrijgbaar voor 10,99 euro en in de Google Play Store voor 8,16 euro.

5. App First tracks
Deze gratis app is ideaal voor de vroege vogels en fanatieke wintersporters. Deze houdt de sneeuwval in jouw skigebied in de gaten. Heeft het ’s nachts gesneeuwd? Dan wekt First Tracks jou extra vroeg, zodat je als eerste over het verse pak sneeuw kan afdalen.

Voordelig surfen
Dit lijstje is maar het topje van de ijsberg. Er zijn zoveel apps op de markt die jou op verschillende manieren kunnen helpen om het beste uit jouw wintersportvakantie te halen. Het is verstandig om ruim van tevoren alvast rustig op zoek te gaan naar wat apps die jou net wat extra’s kunnen bieden. Internet vergelijken kan je helpen het goedkoopste internetabonnement af te sluiten, zodat jij onbezorgd kan surfen, op zoek naar de beste wintersport-apps!